HomeCast & creativesStijn Westenend

Stijn Westenend | Meneer Peper

Stijn Westenend

Stijn Westenend studeerde in 1996 af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde een aantal keren mee in de familievoorstellingen van het RoTheater en vertolkte een aantal rollen bij het toenmalige Het Nationale Toneel. Ook was hij regelmatig te zien bij het Utrechtste toneelgezelschap Groningen up in Public.

Van 2002 tot 2007 was hij verbonden aan de Paardenkathedraal in Utrecht waar hij ondermeer speelde in de voorstellingen De MensenhaterDe Revisor en August AugustAugust. De laatste jaren was hij ook regelmatig te zien in de muziektheatervoorstellingen Pluk van de Pettenflet van Senf Theaterpartners en de Roald Dahl klassieker De Reuzenperzik van Matzer Theaterproducties. 

Daarnaast is Stijn ook met regelmaat te zien in diverse tv series, waaronder SpangasFlikken MaastrichtKlem en Mascotte en in tv-commercials van bv. Bol.com en Bolletje. In 2018 speelde hij de rol van rechercheur Mitch in het vierde seizoen van de populaire tv serie Smeris. Het grote publiek kent hem echter van zijn rol als Jozef Geelman in de films Pietje Bell en de Zwarte Hand en Pietje Bell en de jacht op de Tsarenkroon.